Tuesday, February 26, 2013

Microsoft Support Lifecycle. Hoe zit dat ook alweer?

Hoe zit dat nou ook alweer met de product lifecycle support van Microsoft producten? Deze vraag heb ik de laatste tijd regelmatig gekregen. Om deze reden bij deze een quick refresh.

Het support lifecycle beleid van Microsoft producten is eigenlijk heel simpel:
  • 10 jaar ondersteuning (5 jaar algemene ondersteuning en 5 jaar uitgebreide ondersteuning) op het ondersteunde service pack niveau voor zakelijke- en developer producten en desktop besturingssystemen.
  • 5 jaar algemene ondersteuning op het ondersteunde service pack niveau voor consumenten producten, multimedia producten en hardware.
  • 3 jaar algemene ondersteuning voor producten met een jaarlijkse verschijning (Bijvoorbeeld Money, Encarta, Picture It!, Streets & Trips)

Wat houdt dit dan eigenlijk in? Als voorbeeld:
Windows Server 2003 is op 28-5-2003 gelanceerd. Voor de (basis) support betekent dit dat deze verloopt op 13-7-2010. Echter is het laatste service pack voor dit OS uitgekomen op 10-4-2007. Wat inhoud dat de uitgebreide support verloopt op 14-7-2015.
 
Wat is dan het verschil tussen basis en uitgebreide support? De onderstaande tabel geeft de verschillen (fases) tussen basis en uitgebreide support weer: Hoe kan ik erachter komen wanneer een product uitgebracht is en wanneer de support verloopt?
Hier heeft Microsoft de "Lifecycle Support Database" voor ontwikkeld. Deze is te benaderen via http://support.microsoft.com/lifecycle/search/

Interessant weetje
Wist je dat de uitgebreide ondersteuning van  Exchange Server 2003 en Windows XP verlopen op 8 april 2014? Je hebt dus nog een jaar de tijd om weer support te krijgen door te upgraden.

No comments:

Post a Comment